Sukulent Çeşitleri Ve Faydası

Son zamanların modası çiçekler, özellikle de sukulentleri bilmeyen yoktur. İnsanlar günümüzde ev dekorasyonuna daha fazla önem vermeye başladı. Dekorasyon konusunda da karşımıza değişik türde çiçekler ve saksılar çıkmaktadır. Çiçek türleri arasında kolay bakımı ile tercih edilme sebebi olan sukulent karşımıza çıkıyor. Fazla yer kaplamadığı için salonda, mutfaklarda, hatta ofislerde bile kullanılıyor. Yetiştirilmesi oldukça kolay ve fazla uğraş gerektirmediği için insanlar tarafından en çok tercih edilen çiçek oldu. Acaba bu çiçeğin faydaları nelerdir, ne gibi türleri vardır?

SUKULENTİN FAYDALARI

Sukulentin faydaları incelendiğinde neden sıkça tercih edildiği anlaşılır. İnsanlar evlerinde çiçek yetiştirmek istediğinde kolay bakımlı ve evin enerjisini değiştirecek, güzelleştirecek çiçekleri tercih ederler.

Sukulent de bulunduğu ortamdaki radyasyonu emerek radyasyon önleyici bir etkiye sahiptir. Bu etkinin  henüz bilimsel kesin bir kanıtı yoktur. Ama yapılan bazı araştırmalarda radyasyon önleyici etkisi olduğu tespit edildi. Özellikle teknolojik aletlerin fazla bulunduğu bu zamanlarda radyasyon önleyici etkisi tercih edilmesi için en önemli sebeptir.

SUKULENT ÇEŞİTLERİ

Sukulentler fazla sulanmayı istemeyen ve güneşi seven çiçeklerdir. Kendi içinde birçok çeşidi bulunur. Bunlar daha birçok çeşidi olmasına rağmen en fazla görülen çiçeklerdir.

Çeşitleri:

  1. Dam Koruğu (Sedum morganianum)
  2. Yılan Derisi Çiçeği (Haworthia fasciata)
  3. Aloe Vera
  4. Dikenler Tacı (Euphorbia mili)
  5. Lithops
  6. Panda Bitkisi (Kalanchoe Tomentosa)
  7. At Kuyruğu Palmiyesi (Beaucarnea Recurvata)

Bu noktada  As Çiçek Evi en çok tercih edilen yerdir. Birçok çiçek çeşidiyle birlikte farklı sunumlara sahip bir çiçekçidir. Sitesi olan ascicekevi.com incelendiğinde farklı sukulent çeşitlerinin özel bir sunum içerisinde dekore edildiği görülür. Farklı renklerde çiçek detaylarıyla güzel bir görsel sunar. İncelemek amacıyla https://www.ascicekevi.com/sukulent sitesine bakılabilir. Özel tasarımdaki sunumlarına ve içlerinde hangi çeşitlerin bulunduğu görülebilir.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir