Saksıda Papatya Nasıl Yetiştirilir?

Papatyalar genellikle ev çiçekleri olmadığı için evin içerisinden ziyade balkonda bulundurmanızda fayda var. Sulama konusunda ise ekstra bir şey yapmanıza gerek yoktur. Toprak kurudukça sulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aşırı sulama da yapmamaya özen gösterebilirsiniz. Papatyalar genellikle susuzluğa dayanıklı olan çiçek türlerindendir. İki ya da üç günde bir sulamanız yeterli olacaktır.

papatya

papatya

Papatyalarınızın saksılarını değiştirmenize gerek yoktur. Papatyalar genelde iki yıl ömrü olan çiçeklerdir. Bu süre boyunca saksınızda yeni papatyalar çıkabilir. Çıkan bu papatyaları da başka bir saksıya ekerek yeni papatya saksıları elde edebilirsiniz.

Papatya Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Bir Akdeniz bitkisi olan papatya, yaz aylarında doğada açan çiçekleri sayesinde tüm insanların beğenisi kazanan çok senelik bir otsu yapıda bitkidir. Ülkemizde ponpon papatya olarak da bilinen matricaria cinsi papatyalar başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere pek çok yerde yetişir.

Papatya tohumları üzeri açık kalacak halde ekilir ve hafif bir şekilde bastırıldıktan sonra da ilk suyu verilir.

saksıda papatya

saksıda papatya

Tohumun ekilmesi esnasında fazla basınç uygulanması filizlenme işleminin gerçekleşmesine engel olabileceğinden bastırılma işleminin dikkatli yapılması gerekmektedir.

Papatya toprağı seçiminde toprağın hafif bir oranda killi olmasını da dikkat edilmelidir. Serada bahar başında yapılan ekimler öncesinde toprağın havalandırılması bitkinin daha hızlı büyümesini sağlayacaktır. Papatya killi toprak haricinde de kireçli toprakları da sever fakat kireç oranının çok fazla olmamasına özen göstermekte fayda var.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir