Kulak mantarına sebep olan en temel sebepler arasında kirli su ve havuz gibi yerler bulunmaktadır. Yaz aylarında kulağı sık olarak ıslatmak da kulak mantarına yakalanmanıza sebep olabilir. Sık duş almak, denize sık girmek gibi aktiviteler de kulak mantarına oluşumunda etkin bir rol oynamaktadır.
Kulağınızı temizlemek için kullandığınız ürünlerin hijyen şartlarına uygun olmasından da emin olmalısınız. Kulak temizleyici çubukları ise doğru şekilde kullanmadığınız takdirde kulak kanalında sakatlıklara yol açabilirsiniz. Bu tür sakatlıklar ise kulak mantarına yol açabilen sakatlıklardır.
Kulak Mantarı Nasıl Tedavi Edilir?
Kulak mantarları belli başlı birkaç belirti ile kendisini gösterebilmektedir. Kulak ağrıları, kaşıntı, dış kulakta kızarma ve acı, kulak tıkanıklığı, dış kulak kanalı daralması ve kulaktan sarı renkli sıvı akması bu belirtiler arasındadır. Bu belirtilerden bazılarını görüyorsanız vakit kaybetmeden kulak burun boğaz doktoruna muayene olmanız gereklidir.
Kulak mantarının tedavileri enfeksiyona yol açan mantar ve türüne göre değişmektedir. Kulak tedavilerinde şırınga ya da emme cihazları kullanılmaktadır.