Kitap Okuma Alışkanlığı

Maalesef okuma alışkanlığı ülkemizde oldukça düşük seviyelerdedir. Okuma alışkanlığı okul ve tüm hayatımız boyunca bizi geliştirmek ve ilerletmek için en önemli araçlardan biridir. Okuma alışkanlığı, bireyin kendini, yaşadığı sosyal ortamı ve hatta dünyayı tanıması için çok önemli ve geliştiricidir. Kişiye araştırma pratiği sağlar, hayal gücünü arttırır ve muhakeme gücü verir.

Kütüphane

Uygar toplumların yegâne koşulu okumuş insan gücüdür. Okuma alışkanlığı sayesinde gelişen kelime hazinesi kişiye kendini daha iyi ifade etme özgürlüğü tanır. Son yıllarda bilgisayar, internet ve televizyon zaten çok az olan okuma alışkanlığımız iyiden iyiye azaltmıştır. Oysaki merak ettiğimiz herhangi bir konu ile ilgili yaptığımız interneti araştırmasına nazaran, konu ile ilgili çeşitli kaynak kitapları okumak kişiye çok daha zengin bir bilgi sunar. Bireysel gelişimin yanı sıra mesleki gelişim için de kitap okuma alışkanlığı önemli bir yere sahiptir. Kitap okumak aynı zanda bir serüvendir bir seyahattir, başka başka ufuklara yol almaktır.

Çocuklarda Kitap Okuma Alışkanlığı

Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı, okul eğitimden ziyade okul öncesi evde verilmelidir. Okuyan ebeveynler bu konuda çocukları için çok iyi birer rol model oluştururlar. Uyku öncesi anlatılandan çok elde kitap okunan masallar bu alışkanlık için iyi bir zemin oluşturur. Okuma çağına gelen çocuğun yine uyku öncesi birkaç sayfa da olsa okumaya teşvik edilmesi, bu alışkanlığın oturması için oldukça yardımcı olacaktır.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir