Yaz ayında havalar sıcak olduğu için yenilen gıdalara çok dikkat etmelisiniz. Hafif besinler ve bol su tüketilmeli. Yağlı yiyeceklerden ise özellikle gece kaçınılmalı. Vücut daha çok ödem yapacağı için aşırı tuz tüketilmemeli. Yemeklerinize tuz yerine karabiber ekleyebilirsiniz. Baharat atarken dikkatli olun. Baharatların içeriğinde farklı maddeler olduğu için hamilelik döneminde her baharatın tüketilmesi önerilmez.
Yaz Ayında Gebeler Ne Tüketmeli
Yeşil sebze ağırlıklı beslenme vücuttaki fazla suyu dışarı atar. Gebelikte bakla, semizotu, bamya, pırasa, ıspanak gibi sebzeleri rahatlıkla tüketebilirsiniz. Karnabahar ve brokoli gaz sancısı yapabileceğinden kısıtlı tüketmenizde fayda var. Domates, biber, salatalık ise C vitamini açısından zengindir.
Su tüketimi ise dengeli olmalı. Susadığınız zaman asitli içeceklere yönelmeyin. Şekerli ve asitli içecekler kalori içerir ve daha çok kilo almanıza neden olur. Ayran, doktor kontrolünde bitkisel çaylar, süt tüketimi ise yapabilirsiniz. Taze sıkılmış meyve suları da listenize ekleyeceğiniz sıvılardır. Alkolden ise kesinlikle uzak durmalısınız. Alkol içeren meyve kokteyli dahi size ve bebeğinize zarar verir.
Sebzenin yanı sıra meyve tüketimine de özen göstermelisiniz. Gün içinde yeterli miktarda yaz meyvelerinden yemeye çalışın. Vücudunuz için gerekli vitamin kaynağı olan D vitamininden yararlanmak için güneş ışığından faydalanın. Gün içinde on beş dakika güneş ışığından faydalanırsanız kış ayında hastalık çekmezsiniz. Dengeli beslenme programı uygulayarak rahat bir gebelik geçirebilirsiniz.