Normal yollarla gebeliğin oluşmadığı durumlarda yardımcı üreme yöntemlerine başvurulur.
Bunların ise en başında tüp bebek yöntemi gelir. Tüp bebek yöntemi gebelik şansının en yüksek olduğu yardımcı üreme biçimidir.
Doktorunuzun Uyarıları Hayati Öneme Sahip
Bu yöntemle, normal yollarla sağlanamayan gebeliğin vücut dışında bir ortamda, yumurta ve spermin bir araya getirilip döllenmesi sağlanır. Döllenen yumurta (embriyo) tekrar anne rahmine yerleştirilir. İlk önce en uygun tedavi yöntemi belirlenir. Sonrasında yumurtalar uyarılıp toplanır.
Yumurtayı dış ortamda döllendikten sonra tekrar anne rahmine yerleştirilir. Bu işlemlerden sonra anne adayı tedaviyi gerçekleştiren doktorun uyarılarını mutlaka dinlemelidir; bu, hayati öneme sahiptir. Yapılan yanlış hareketler, yanlış beslenme ve hayat tarzı gebeliğin devamını engelleyebilir.
Her Tür Gebelikte Düşük Riski Var
‘Düşük’ olarak tabir edilen bu durum aslında çok yaygın olup bazı kadınlar tarafında fark edilmiyor bile. Düşüğün sebepleri arasında başta kromozomal bozukluklar, enfeksiyon, rahimdeki yapısal bozukluklar en başta sayılabilir.
Embriyo yeterince güçlü ve sağlıklı değilse vücut tarafından reddedilir. Rahimdeki yapısal sorunlar ve enfeksiyon, embriyonun tutunmasını ve güçlenmesini engellemesiyle düşük riskini arttırır. Tüp bebekte düşük riski normal gebelikle hemen hemen aynı olup %15 ila 20 arasındadır.